Afbeelding
Almere DEZE WEEK

“Vreselijk jammer. Maar Spanje was gewoon beter” Teleurstelling overheerst op Stadhuisplein

Algemeen

STAD CENTRUM - “Vreselijk jammer”, zegt Marieke Barends. Haar man Arjan knikt: “Teleurstellend. Maar Spanje was gewoon echt beter. Oranje had het niet, ze waren niet goed genoeg.” Marieke en Arjan waren speciaal naar Almere Stad gekomen om met hun Almeerse vrienden de finale te vieren op het Stadhuisplein bij het grote scherm. Samen met duizenden andere Oranjefans hoopten zij op de wereldtitel voor Nederland. Tevergeefs. De deceptie was groot.


Het Stadhuisplein was zondagavond volgestroomd met duizenden Oranjefans, die gezamenlijk de finalewedstrijd Nederland-Spanje kwamen kijken. Ondanks het verlies van het Nederlands elftal hing er geen vervelende sfeer. Volgens Almere City Marketing vierden Almeerders zelfs “op het (Stadhuis)plein uitbundig feest en was de saamhorigheid groot”.
Wethouder René Peeters sprak vanaf het podium het publiek toe. Hij was onder de indruk van de massale opkomst van alle aanwezigen naar het evenement en complimenteerde de initiatiefnemers en organisatoren, de ondernemers van Stadshart Almere en diverse Almeerse bedrijven waaronder Almere DEZE WEEK. De ondernemers hadden gezorgd voor een megascherm waarop de wedstrijd vanaf alle hoeken van het plein te volgen was en een avond vol entertainment. DJ Bee beet het spits af met een enthousiaste warming-up. Er waren prijzen te winnen voor de mooiste Oranje outfits en iedereen kon met de Oranjeleeuw op de foto. De spelers van de zevenmansformatie Sonny’s Inc verzorgden voor en na de wedstrijd een spetterend live-optreden.

Vreselijk jammer

Toen eenmaal duidelijk werd dat Nederland genoegen moest nemen met een tweede plaats, maakte de uitbundigheid onder de menigte plaats voor teleurstelling. “Vreselijk jammer”, zegt Marieke Barends. Haar man Arjan knikt instemmend: “Teleurstellend. Maar Spanje was gewoon echt beter. Oranje had het niet, ze waren niet goed genoeg.” Marieke en Arjan waren speciaal naar Almere Stad gekomen om de finale te vieren op het Stadhuisplein bij het grote scherm. “We hoopten echt tot de laatste minuut dat Robben of Sneijder nog zouden scoren, maar helaas...”
Na afloop werd er nog gedanst op de muziek van Sonny’s Inc. De avond verliep verder zonder ongeregeldheden.
Kijk voor meer foto’s op: www.fredrotgans.nl. (Foto’s: Fred Rotgans)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto