Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Winkeliers Almere Buiten tevreden door betere communicatie

Algemeen

BUITEN CENTRUM - Met een wandeling vorige week donderdag hebben betrokken partijen de vordering in de bouw van het nieuwe centrum van Almere Buiten laten zien. Aanwezigen van de pers, gemeente en raadsleden hebben gezien dat er hard gewerkt wordt aan het nieuwe centrum dat past bij een woonkern van 50.000 inwoners.


Vertegenwoordigers van de twee projectontwikkelaars BuitenMere Properties en Multi Vastgoed, de gemeente en de Winkeliersvereniging Buitenmere hadden de bijeenkomst georganiseerd. Voorzitter van de winkeliersvereniging Rob van der Tweel wilde laten zien dat alle partijen nu goed met elkaar samenwerken. “We zijn nu halverwege met het project en de bouw gaat nog wel twee jaar door. Dat is een goed moment om bij stil te staan en te laten zien dat er op een goede manier wordt samengewerkt.” Want dat was voorheen wel anders. Van der Tweel: “De communicatie was toen niet goed. De winkeliers zien ook dat het centrum van Buiten vernieuwd moet worden, het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Maar dat moet wel in goed overleg gaan. Nu zorgt de gemeente ervoor dat verkeer naar het winkelcentrum omgeleid wordt en niet op drie plekken open ligt. Want een goede infrastructuur is heel belangrijk.”
En dat is vooral belangrijk want sinds de start van de vernieuwing, anderhalf jaar geleden, ligt de gemiddelde omzet van de winkeliers 30 tot 35 procent lager dan daarvoor. “En dat ligt niet aan de crisis!” zegt Van der Tweel stellig. “Het parkeerterrein bij DoeMere is daarom een blauwe zone en gratis en dat blijft voorlopig zo. Het moment dat betaald parkeren ingevoerd moet worden, willen we zoveel mogelijk uitstellen.”
Met de komst van projectleider uitvoering van het nieuwe centrum BuitenMere van de gemeente, Gerard Onrust, worden veel problemen voorkomen. Winkeliers kunnen met vragen binnenlopen bij zijn kantoor op de eerste verdieping van het Gebiedskantoor Buiten aan het Keerkringplein 18. Hij is het aanspreekpunt voor alle deelnemende partijen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto