Spinningmarathon voor KWF Kankerbestrijding

Algemeen

BUITEN - Het Active Health Center Almere organiseert op zaterdag 14 maart een zes uur durende spinningmarathon ten bate van het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds). Het initiatief is afkomstig van een van de instructrices. Door een persoonlijke ervaring met kanker zocht zij naar een ludieke manier om geld in te zamelen.


De marathon begint die zaterdag om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er kan per uur worden ingeschreven voor maar 10 euro. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden of werkgever. Al het geld dat binnenkomt is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Deze organisatie ontvangt geen subsidie van de overheid, maar is afhankelijk van donaties.
Van de opbrengst gaat vijftien procent naar voorlichting en patiëntenbegeleiding en vijf procent naar onderwijs en opleiding van talentvolle jonge onderzoekers die zich met deze ziekte bezighouden. Verreweg het grootste gedeelte (tachtig procent) is bestemd voor het onderzoek naar kanker.
De afdeling Almere van KWF Kankerbestrijding is verheugd met dit initiatief en zal het zoveel mogelijk ondersteunen.
Het Active Health center is gevestigd aan de Trekweg 51 in Almere Buiten. Het ziet er naar uit dat er die dag ook een paar bekende Nederlanders langskomen. In ieder geval is er het laatste uur een zanger aanwezig om de sfeer te verhogen.
Opgeven kan via 036-7115381 of aan de balie.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto