Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Wonen in Muziekwijk-Zuid:’Ik voel me echt een Almeriaan…’

Algemeen

ALMERE - Theo van der Horst is naar eigen zeggen “op en top Almeriaan”, en woont al zes jaar in de Muziekwijk-Zuid. “Een warm bad is het vanaf het begin. We voelen ons hier erg thuis.”


“We hebben jarenlang elders gewoond. In Emmeloord, in de Achterhoek en later in Lelystad. Wij kenden Almere vanaf het begin en zagen het groeien vanuit onze laatste woonplaats. Daar wilden we wel graag wonen.” Theo’s echtgenote zocht en vond een woning aan de Monteverdistraat. Theo vertelt: “De dame van GoedeStede die mij de sleutel overhandigde, zei me dat het een mooie woning was. Waarop ik antwoordde: Dat zou goed kunnen; ik heb hem nog nooit gezien…” Wegens omstandigheden kon Theo niet bij dat keuze moment zijn. “Maar we zijn pas 42 jaar getrouwd”, voegt hij er fijntjes aan toe.

Hermans erwtensoep

Theo was ondernemer en had een slijterij. “Mensen belden me ‘s avonds laat nog wel eens op als ze geen drank meer in huis hadden. Ja, zo ging dat in de Achterhoek.” Hij kreeg echter posttraumatische dystrofie. “Mijn pols is kapot, maar mijn hoofd niet, en ik wilde wat doen voor mijn wijk. Inmiddels voel ik mij een echte Almeriaan.” Hij is nu al 5,5 jaar secretaris/penningmeester voor de bewonersvereniging Bomovi. Met vijf actieve leden doen zij veel aan ‘sociale cohesie’, om onder meer bewoners in de wijk met elkaar in contact te brengen met leuke activiteiten. “De jaarlijkse kerstmarkt is daar een voorbeeld van. GoedeStede sponsort de glühwein en de bekende erwtensoep van Herman kost twee kwartjes.”

Vriendelijk

Muziekwijk Zuid ervaart Theo als een heel vriendelijke en rustige wijk. “We zeggen elkaar gedag op straat, net als in een dorp.” Hij beaamt dat wijkgenoten lang blijven wonen in deze groene wijk: “Of ze gaan - plat gezegd - met de voeten naar voren de deur uit of ze gaan naar een verzorgingstehuis.”
De wijk is erg populair. “Als er één woning leeg staat, zijn er wel 150 aanmeldingen voor. De wachttijd is minimaal drie jaar, hoor ik.”
Pluspunten van de wijk vindt Theo de nette bestrating, het vele groen en het weinige afval op straat. “Bovendien is de buitenverlichting bij 90 procent van de bewoners aan ‘s avonds. En we spreken elkaar aan om de vuilnisbakken op tijd weer terug te zetten voor onze huizen. Heel prettig.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto