De PvdA wil onderzoek naar het mislopen van subsidie uit de woningbouwimpuls (Foto: Adobe Stock)
De PvdA wil onderzoek naar het mislopen van subsidie uit de woningbouwimpuls (Foto: Adobe Stock) Darryl Brooks

PvdA: onderzoek misgelopen miljoenen voor woningen

Algemeen

ALMERE - De PvdA Almere wil dat het college laat onderzoeken hoe het kan dat Almere geen subsidie krijgt uit de woningbouwimpuls. Dat is een subsidie van 1 miljard euro van het Rijk met als doel om betaalbare woningen te bouwen. Alle grote steden in Nederland hebben een of meer subsidies gekregen voor in totaal 140.000 woningen maar Almere staat na twee mislukte aanvragen met lege handen. Nu een vierde tranche van de subsidie is aangekondigd wil de PvdA weten wat het college anders gaat doen zodat Almere nu wel kan profiteren. 

De gemeente Almere heeft geprobeerd om subsidie te krijgen voor de ontwikkeling van de studentencampus op de plek van de Voetnoot. Na de mislukte eerste aanvraag was Almere ervan overtuigd dat de tweede aanvraag gehonoreerd zou worden, de gemeenteraad werd verteld dat het bijna een formaliteit was. Toch kwam de subsidie niet. Dat is nauwelijks besproken omdat de coalitiepartijen het bij een agendering van de PvdA eerder nog te vroeg vonden om te bespreken en de raad uiteindelijk koos voor de 5.2 kavel. Daardoor lijkt het niet meer relevant. Maar de gemeente is mogelijk wel vele miljoenen misgelopen. De PvdA wil weten waarom en wat we in de toekomst anders gaan doen. 

Meer subsidies

Raadslid Erik Theunissen: “Ik verwacht dat er in de komende jaren meer vergelijkbare subsidies komen, de vierde tranche van de woningbouwimpuls is intussen aangekondigd. Daarom is het belangrijk om te weten waarom het niet gelukt is om subsidie te krijgen, daarvan te leren en te zorgen dat Almere in de toekomst wél kan profiteren van subsidies voor betaalbare woningen. Die hebben we keihard nodig.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto