De banieren waaiden los. (Foto: Arjen Schouten)
De banieren waaiden los. (Foto: Arjen Schouten)

Loslatende Floriade-banieren vervangen

Algemeen

POORT – Tot heel gevaarlijke situaties leidde het gelukkig niet, maar aan de Poortdreef liet het bevestigingsmateriaal van de Floriade-banieren los door de harde wind. De banieren zijn inmiddels verwijderd en worden deze week nog vervangen. 

Door Marcel Beijer

Almeerder Arjen Schouten zag de bevestigingsklemmen zondag op straat liggen en legde de situatie direct op foto’s vast. Voordat er ongelukken zouden gebeuren, wilde hij de situatie aankaarten bij de gemeente. Dat viel naar eigen zeggen niet mee. Via Facebook werd hij verwezen naar een formulier om melding te doen. De klacht zou dan in behandeling worden genomen en naar juiste afdeling gestuurd. Schouten vindt dat vreemd. “Ik heb dat formulier ingevuld, met foto’s erbij. Maar de omslachtigheid is groot en het is ontmoedigend.”
Ook maandag trof de alerte Almeerder weer onderdelen op de weg aan en vulde opnieuw het formulier in. “Ik mis de toegankelijkheid in plaats van dit bureaucratische systeem dat direct contact verhindert. Ze zouden juist moeten stimuleren om melding te doen.”

Nieuw formulier

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt de meldingen die zijn binnengekomen. “Stomtoevallig zijn we maandag overgestapt op een nieuw meldingsformulier. Dat is even wennen. Op het formulier staat overigens aangegeven dat spoedmeldingen telefonisch kunnen worden gedaan. Dit was eigenlijk een spoedmelding. Ondanks dat die niet telefonisch kwam, hebben we direct actie ondernomen. De leverancier bleek verkeerd bevestigingsmateriaal te hebben gebruikt en heeft maandag nog de banieren weggehaald. Deze week worden ze opnieuw opgehangen, nu met het juiste materiaal.”


Het losgekomen materiaal. (Foto: Arjen Schouten) - Credit

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto