Brent Hadderingh onlangs tijdens de opnames van Podcast Politiek Circus. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Brent Hadderingh onlangs tijdens de opnames van Podcast Politiek Circus. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Fractievoorzitter FvD Hadderingh doet aangifte van bedreiging

Algemeen

ALMERE - De Almeerse fractievoorzitter Brent Hadderingh van Forum voor Democratie heeft aangifte gedaan van bedreiging, opruiing en het aanzetten tot geweld. Aanleiding hiervoor zijn twee brieven die eerder deze maand bij de griffie van Almere zijn binnengekomen. Hierin werd door een linkse activist geschreven dat geweld tegen rechtse politici, waaronder Hadderingh, is geoorloofd.

Hadderingh laat weten dat hij na intern beraad, toch besloten heeft om aangifte te doen. “Mijn eerste instinct was destijds al om direct aangifte te doen, omdat ik van mening ben dat dergelijke uitspraken en oproepen niet zouden moeten mogen. Toch wilde ik die beslissing weloverwogen nemen. Ook na een aantal gesprekken bleef ik bij mijn initiële besluit en heb ik vanmorgen aangifte gedaan bij de politie van bedreiging, opruiing en het aanzetten tot geweld.”

Geweld

In de twee brieven maakt de bedreiger duidelijk dat geweld tegen rechtse partijen legitiem is. Hij doelt dan onder meer op de SGP, PVV en Forum voor Democratie. In een tweede brief gaat hij specifiek in op de persoon Brent Hadderingh en Almeerse raadsleden die met hem sympathiseren. Het steekt de briefschrijver dat Hadderingh anti-transgender is en stelt vervolgens dat op grond van artikel 41 ‘proportioneel geweld’ tegen Hadderingh mag worden gebruikt.  

Vervolgstappen

Omdat de brieven met naam ondertekend zijn, is bij de politie bekend om welke activist het gaat. Aan de hand van de aangifte van Hadderingh gaat het Openbaar Ministerie bepalen wat de vervolgstappen zijn. De fractievoorzitter laat weten dat hij, hoewel geschrokken, niet angstig is. “Ik ga gewoon nog over straat, dat is ook mijn taak hier in Almere, om onder de mensen te zijn en op pad te zijn voor Almeerders. Natuurlijk speelt wel eens door mijn hoofd wat er geschreven is, maar het beperkt me zeker niet in mijn werkzaamheden.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto