De eerste kunstdriehoek voor de Flower Power Walk-expo is dit weekend geopend. (Foto: aangeleverd)
De eerste kunstdriehoek voor de Flower Power Walk-expo is dit weekend geopend. (Foto: aangeleverd)

Eerste kunstdriehoek Flower Power Walk-expo geopend

Algemeen

STAD CENTRUM - Dit weekend konden bezoekers op de Esplanade een preview krijgen van de Flower Power Walk-expo die op dit moment in de maak is. De eerste driehoek met kunstwerken werd geopend door projectleider MariannA Bakker.

De zes werken voor deze eerste driehoek met bloemkunst zijn gemaakt door migranten die in Almere wonen, met wortels in Iran, Syrië en Brazilië. Zij maakten de kunstwerken onder leiding van kunstenaar Majeed Saeeyan, die zelf ook in Iran is geboren. 

Er worden de komende tijd nog zes van deze driehoeken gemaakt. Meer dan honderd vierkante meter bloemkunst is vanaf begin juli te zien op de brede groenstrook naast het Flevoziekenhuis in Almere: de Wandellaan. Het betreft een community street art tentoonstelling toegankelijk voor iedereen. De kunstwerken worden gemaakt door in totaal 42 Almeerse talenten, van jong tot oud en uit verschillende culturen. Met de expositie willen de organisatoren laten zien hoeveel beeldend amateurtalent Almere in huis heeft. 

De expositie maakt deel uit van de ‘Groene loper’ vol kunst vanaf het station naar de Floriadeboot bij het Weerwater en vice versa.Meer informatie op www.flowerpowerwalk.nl

Uit de krant