Afbeelding

Zomerrooster aantal apotheken en huisartsenpraktijken Zorggroep Almere

Algemeen

ALMERE - In apotheek Parkwijk, apotheek Prisma en apotheek De Brug in het Flevoziekenhuis en in alle huisartsenpraktijken van Zorggroep Almere wordt vanaf maandag 4 juli tot en met vrijdag 2 september gewerkt volgens een zomerrooster. 

Het zomerrooster wordt ingevoerd op locaties waar het lastig is om de bezetting van personeel rond te krijgen. Dit komt onder andere door de zomervakantie, een hoger ziekteverzuim door (post)coronabesmettingen en krapte op de arbeidsmarkt.

Huisartsenpraktijken

In de huisartsenpraktijken ligt deze zomerperiode de nadruk op hulp bij spoed. Zorgvragen die minder urgent zijn, zoals sommige kleine ingreepjes en rijbewijskeuringen, worden indien mogelijk uitgesteld. Patiënten kunnen er volgens Zorggroep Almere gerust op zijn dat hun huisartsenpraktijk bij spoed goed bereikbaar is en men snel wordt geholpen.

Apotheken Parkwijk en Prisma

Apotheek Parkwijk en apotheek Prisma zijn in de zomerperiode alleen telefonisch bereikbaar. De deuren zijn gesloten voor bezoekers. Patiënten kunnen hun herhaalmedicijnen ophalen uit de medicijnkluis bij het gezondheidscentrum of thuis laten bezorgen. Zorggroep Almere heeft de bezorgservice uitgebreid. Wie herhaalmedicijnen heeft aangevraagd ontvangt, zodra de medicijnen klaar staan, een sms met bezorg- of afhaalinformatie. Patiënten bij apotheek Prisma die een nieuw medicijn krijgen voorgeschreven door de huisarts kunnen deze zomer terecht bij apotheek De Compagnie aan de Balistraat 1. Patiënten van apotheek Parkwijk kunnen terecht bij apotheek Filmwijk aan het Greta Garboplantsoen 1.

Apotheek De Brug

Apotheek De Brug opent in de zomerperiode om 9:00 uur in plaats van 8:00 uur. Tussen 12:30 uur en 13:30 uur zijn de deuren gesloten voor bezoekers. De apotheek is dan wel telefonisch bereikbaar.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto