Almerevoorelkaar werd maandag feestelijk gelanceerd. (Foto: Danny van Kolck)
Almerevoorelkaar werd maandag feestelijk gelanceerd. (Foto: Danny van Kolck)

Marktplaats voor vrijwillige hulp en zorg gelanceerd

Algemeen

ALMERE -  Directeur Jerzy Soetekouw?van de VMCA (Vrijwilligers en Mantelcentrale Almere) heeft maandagochtend met een symbolische handeling Almerevoorelkaar gelanceerd, een soort digitale marktplaats voor vrijwillige hulp en zorg, gelanceerd. 

Almerevoorelkaar maakt het gemakkelijk om een steentje bij te dragen aan de samenleving, of juist om hulp te vragen. Dat varieert van het vinden van een maatje of de begeleiding van een gehandicapt kind, maar ook tot hulp bij het boodschappen doen. Gezien de ontwikkelingen in de Nederlandse zorg- en welzijnssector zijn vrijwilligers en mantelzorgers de komende decennia onmisbaar. Vandaar dat ook hulpvragers, vrijwilligersorganisaties, mantelzorgers en vrijwilligers zich op Almerevoorelkaar kunnen aanmelden.?

Bij elkaar

Wethouder Roelie Bosch: “Geen enkele gemeente kan nog zonder vrijwilligers. Daar is iedereen het over eens. De kunst is echter om vrijwilligers en hulpvragers zo eenvoudig en efficiënt mogelijk bij elkaar te brengen. Met de lancering van Almerevoorelkaar faciliteren wij als gemeente dit proces. Uiteindelijk houden we iedereen in Almere betrokken en ontvangen mensen de hulp die men nodig heeft.” 

Website

Inwoners van Almere kunnen vanaf nu voor vraag en aanbod van vrijwillige hulp gebruikmaken van de website www.almerevoorelkaar.nl. Daar kan snel en overzichtelijk een hulpvraag en/of hulpaanbod geplaatst worden. Een soort marktplaats dus, maar dan voor iets samendoen, klusjes en vrijwilligerswerk. Naast het matchen van vraag en aanbod van vrijwillige hulp zijn op de website ook trainingen voor vrijwilligers, workshops en activiteiten voor mantelzorgers. Tevens zijn er diverse kennisbanken rond de thema’s vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning te vinden.  

Vragen over het platform of hulp nodig bij het aanmelden? Neem contact op met VMCA via 0365341404 of info@vmca.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto