(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Gratis planten scoren bij Floriade

Algemeen

HORTUS - In het weekend van 15 en 16 oktober kunnen Almeerders gratis planten en struiken meenemen van het Floriadeterrein. 

De Floriade Expo is bijna voorbij en dat betekent dat het terrein een nieuwe bestemming krijgt. Voordat dit plaats kan vinden moet er nog een hoop gebeuren en daar kunnen Almeerders een handje bij helpen. PRICE, Circuloco en partners organiseren twee dagen waarin Almeerders uitgenodigd worden om planten en struiken van het Floriadeterrein mee te nemen om de eigen tuin, straat of balkon te vergroenen. ‘Zo krijgt het groen een tweede leven in de stad en geven we alles terug wat van waarde is’, aldus de organisatie.

Twee momenten

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober tussen 10:00 en 15:00 zijn er twee momenten voor Almeerders om planten van Floriade te verzamelen. Om de dagen mogelijk te maken is de organisatie ook nog op zoek naar inwoners die samen de planten en struiken komen uitgraven en meenemen, om deze vervolgens in de eigen wijk uit te delen. Aanmelden hiervoor moet vóór woensdag 5 oktober en kan hier. Op 9 oktober om 10.00 uur wordt een informatiebijeenkomst gehouden bij de Main Stage van Floriade om uit te leggen wat de bedoeling is en hoe deelgenomen kan worden.

Uit de krant