Wethouder Jesse Luijendijk (links) zette de containeradoptanten van Paladijn woensdag in het zonnetje.(Foto: aangeleverd)
Wethouder Jesse Luijendijk (links) zette de containeradoptanten van Paladijn woensdag in het zonnetje.(Foto: aangeleverd)

Wethouder zet containeradoptanten Paladijn in het zonnetje

Algemeen

BUITEN - De bewoners van het wooninitiatief Paladijn zijn containeradoptant. Dit houdt in dat zij er samen voor zorgen dat de plek rondom de ondergrondse afvalcontainer in hun buurt netjes blijft. Wethouder Jesse Luijendijk kwam woensdag langs om hen daarvoor te bedanken.

Paladijn is een wooninitiatief in Almere Buiten dat plaats biedt aan 25 (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze zijn niet alleen containeradoptant, maar gaan daarnaast ook elke woensdag met afvalprikkers de buurt door en zo halen ze heel wat zakken zwerfvuil op. Ze vinden het leuk om de omgeving schoon te houden en hun buurtgenoten zijn heel blij met het goede werk dat ze doen.

Containeradoptanten

Adoptanten van ondergrondse containerplekken helpen mee bij het schoonhouden van hun buurt. Ze zorgen ervoor dat de containerplek er netjes uitziet, bijvoorbeeld door afval dat naast de container is geplaatst erin te doen. Maar ook door om de containers heen te vegen en een melding te maken als een container vol is of niet werkt. 

Het adopteren van een containerplek levert volgens de gemeente Almere meer op dan alleen een schone buurt. “Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Of om actief te zijn buiten.”

Aanmelden

De gemeente Almere werft sinds 2023 adoptanten. Er zijn inmiddels twaalf geadopteerde containerplekken in Almere. Wie ook containeradoptant wil worden, kan zich aanmelden via almere.nl/schoon of door te bellen met telefoonnummer 14 036. Een containerplek kan je alleen of gezamenlijk met bewoners, ondernemer(s) of als instantie adopteren.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto