(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Wetshandhavers en jongeren samen aan de slag met graffiti

Algemeen

STAD CENTRUM – Almeerse jongeren, jeugdhandhavers en een jeugdagent zijn woensdag op de Esplanade samen aan de slag gegaan met graffiti. “Door samen een activiteit te doen, ontstaan vaak ook mooie gesprekken. Hiermee wilden we een brug slaan naar meer wederzijds begrip”, vertelt Dylan  Kuijper, vrijwilliger bij stichting Digg’Out Almere. 

Stichting Digg’Out is een non-profitorganisatie die zich inzet voor kwetsbare jongeren door middel van dagbesteding. “Een organisatie die jongeren empowert, traint en coacht om meer grip op hun leven te krijgen. Maar we willen ze vooral ook een plek bieden waar ze terecht kunnen”, zegt Kuijper. 

Het graffitiproject was georganiseerd in samenwerking met de gemeente, politie, handhaving en stadstoezicht. Graffitikunstenaar Rory van den Boogaard legde de basisbeginselen van het graffitispuiten uit en liet zien hoe je 3D-letters kunt maken. “Normaal gesproken is het tussen handhavers en graffitispuiters vaak een soort kat-en-muis-spelletje, maar vandaag niet”, lacht de graffitikunstenaar. “Ik ben zelf overigens ook niet meer illegaal actief op straat. Je riskeert er flinke boetes mee, weet ik uit ervaring.” Hij maakt nu vooral graffitikunstwerken in opdracht en geeft graffitiworkshops voor uiteenlopende doelgroepen. 

Geslaagde middag

Op de Esplanade waren woensdag twee witte doeken gespannen en gezamenlijk gingen de handhavers en de jongeren aan de slag met de spuitbussen. Ernst Bokhorst, wijkregisseur Almere Centrum, keek glimlachend toe. “Ik werk al vele jaren samen stichting Digg’Out en leid regelmatig jongeren naar deze organisatie”, vertelt hij. “Ook heb ik al vele boa’s mogen opleiden door ze stage te laten lopen in het centrum. Het is mooi om ze zo samen aan de slag te zien.”

Stichting Digg’Out kijkt terug op een geslaagde middag. “We hadden veel bekijks en ook veel andere Almeerders hebben meegedaan”, vertelt Kuijper. “Eén van de doeken is meegegaan naar Handhaving en het andere doek krijgt een plek bij Digg’Out.”


(Foto: aangeleverd) 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto