Afbeelding

Almeerder schrijft biografie ‘Kulit - Onder de huid’

Boekentips

ALMERE – Almeerder John van der Wal heeft zijn levensverhaal op papier gezet. Het resultaat is de biografie ‘Kulit – Onder de huid’. Een verhaal over oorlogstrauma’s, ziektes, je minderwaardig voelen en de ontwikkeling naar het krijgen van zelfrespect. 

De auteur groeide op met oorlogstrauma’s van diens Nederlandse vader, langdurige ziekte van zijn Indische moeder en huidproblemen van hemzelf. Hierdoor ontstonden gevoelens van angst, eenzaamheid, minderwaardigheid en (soms vermeende) discriminatie. Gedurende een lange periode in zijn leven probeert hij zich hieraan te ontworstelen en uiteindelijk lukt dat door verantwoordelijkheid te nemen en zich gelijkwaardig te gedragen. Hierdoor ondervindt hij respect van anderen, maar bovenal van zichzelf. 

De Almeerder beziet daarmee de maatschappelijke discussies over (vaak vermeende) discriminatie vanuit een iets andere optiek. “Kulit is het Indische woord voor ‘afpellen’ en andersom betekent afpellen in het Indisch ‘huid’,” vertelt de schrijver. Hij heeft een poging gedaan om zijn leven af te pellen; een leven dat hem flink onder de huid is gaan zitten. “Wellicht herkennen mensen die het boek lezen zich in een of meerdere zaken en kunnen zij met mijn zoektocht ook hun voordeel doen”, zegt Van der Wal. 

De biografie is op 10 juni verschenen en is te bestellen bij Uitgeverij Boekscout

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto