Afbeelding

Advertorial: Het visum India aanvragen? Dit moet je weten

Partnerbijdrage

Het heeft lang geduurd, maar we mogen weer reizen. Nu de coronapandemie op zijn retour is en vele landen hun grenzen weer hebben geopend, staat iedereen weer te popelen om op reis te gaan. Ook India laat sinds 15 november 2021 weer toeristen toe. Om dit cultuurrijke en diverse land te bezoeken, heb je wel een visum nodig. Hier lees je hoe dat moet, en waar je allemaal op moet letten.

Wat is het e-visum India? 

Sinds 2015 is het voor Nederlandse toeristen en zakenreizigers mogelijk om een e-visum voor India aan te vragen. Dit e-visum wordt uitgegeven in pdf-formaat en hoeft in plaats van het fysieke visum niet in uw paspoort worden aangebracht. Het visum is eenvoudig online aan te vragen en wordt zodra deze is goedgekeurd binnen een week per e-mail toegestuurd. Zo hoef je geen bezoek meer te brengen aan een consulaat of ambassade om het visum in je paspoort te laten aanbrengen. Houdt er rekening mee dat ook minderjarigen in het bezit moeten zijn van een eigen visum.

Wie binnen zeer korte tijd van plan is om naar India te reizen, kan gebruik maken van een spoedaanvraag. Spoedaanvragen hebben voorrang op de gewone aanvragen en worden meteen goedgekeurd voor indiening in India. Zo worden spoedaanvragen voor India meestal binnen 24 uur goedgekeurd. Er kan echter geen volledige garantie worden gegeven omdat de verwerkingstijd in uitzonderlijke gevallen langer duurt.

Geldigheid en verblijfsduur van het visum India

Het e-visum India heeft een geldigheidsduur van 30 dagen die ingaat vanaf het moment dat je visum wordt goedgekeurd. Dit houdt in dat je binnen deze 30 dagen India mag inreizen. De geldigheidsduur staat op het visum aangegeven. Je mag nog besluiten om op een andere dag India in te reizen dan op de datum die je op je paspoort hebt aangegeven, zelfs nadat je visum al is toegekend. Dit hoef je niet door te geven aan de immigratiedienst, zolang de nieuwe datum binnen de geldigheidsduur van 30 dagen ligt vanaf de datum van toekenning.

Je mag maximaal 30 dagen in India verblijven. Dit staat echter wel los van de geldigheidsduur van het e-visum. Je moet binnen de geldigheidstermijn van 30 dagen in India arriveren, maar de vertrekdatum mag wel buiten deze geldigheidstermijn vallen. Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld op de laatste dag van de geldigheidstermijn India in te reizen, dan mag je alsnog 30 opeenvolgende dagen in India verblijven.

Invullen van het aanvraagformulier van het e-visum India

Om het visum India aan te vragen moet je een online-aanvraagformulier invullen dat niet meer dan 15 minuten in beslag neemt. Zodra je al je gegevens hebt ingevuld, kun je de kosten van het visum eenvoudig voldoen via iDeal, Bankcontact, PayPal of creditcard. Na het voltooien van de betaling moet je nog een pasfoto en paspoortscan aanleveren voor elke reiziger waarvoor je een visum India aanvraagt. Als alle gegevens kloppen en de documenten in orde zijn, wordt je aanvraag doorgestuurd naar de immigratiedienst in India. Zodra je het visum per e-mail hebt ontvangen, dien je deze uit te printen en mee te nemen op reis. Het is raadzaam om deze in je handbagage te bewaren, zodat je het visum tijdens je reis makkelijk kunt laten zien.

Uit de krant