(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Informateur gaat verder met 7 partijen

Politiek

ALMERE – Informateur Henk Jan Meijer heeft aan de VVD als initiatiefnemer voor een nieuw college geadviseerd met 7 partijen verder te praten over dat nieuwe college. Het gaat om de VVD, D66, SP, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere, ChristenUnie en CDA. GroenLinks dat nog wel in de vorige coalitie zat, zou hierdoor wegvallen.

Door Robert Mienstra

Aanvankelijk sprak de informateur met 9 partijen. Dat waren buiten de genoemde 7 ook GroenLinks en de PvdA. Aspecten die in de gesprekken aan de orde kwamen waren vernieuwing, winnaars afgelopen verkiezingen, vertrouwen in onderlinge samenwerkingen het vormen van een brede afspiegeling van de raad. Uiteindelijk kwam de informateur met het advies om met de VVD, D66, SP, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere ChristenUnie en CDA verder de gesprekken aan te gaan.

“Ik ben ervan overtuigd dat tussen deze partijen voldoende onderlinge vertrouwen bestaat om op basis van een meerderheid in de raad een stabiel stadsbestuur te vormen”, schrijft de informateur in zijn tussenrapportage. De informateur gaan nu met de 7 partijen op zoek om een inhoudelijke agenda op te stellen. Ook wil hij de raad als geheel bij deze agenda betrekken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto