Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Stadhuispromenade wordt stadspark

Redactie

STAD – De Stadhuispromenade ligt tussen het Stadhuis en De Nieuwe Bibliotheek. Het nu is vooral een kale vlakte. De komende maanden maken de stenen plaats voor een groen stadspark voor alle Almeerders en bezoekers van het centrum.

Volgens de gemeente wordt het een oase in de stad om lekker tot rust te komen, een plek om even te gaan zitten op de lange slingerende bank in een verloren uurtje om bij te komen van werk, studie of het shoppen.

Voordat het zover is, moet er nog wel heel wat gebeuren. In opdracht van de gemeente voert Knipscheer Infrastructuur BV dit werk uit. Het werk is inmiddels begonnen en duurt naar verwachting tot juli. In deze periode staat de weekmarkt op woensdag en zaterdag alleen op het Stadhuisplein.

Hulpdiensten, voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van een strook langs het bouwterrein. In de maanden van de werkzaamheden zal de toegang tot de bibliotheekgarage één keer twee weken dicht zijn. Bewoners die gebruikmaken van deze parkeergarage, krijgen hier bericht van.

De stadhuispromenade. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto