Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Politie beëindigt illegaal feest in bedrijfspand Markerkant

Redactie

MARKERKANT - Op de Markerkant hebben agenten en handhavers afgelopen weekend een illegaal feest in een bedrijfspand beëindigd.

Zaterdagavond kwam rond 23.00 uur de melding binnen dat er veel mensen het pand in liepen en dat er een feest gaande zou zijn. Agenten gingen samen met BOA’s van de gemeente poolshoogte nemen en constateerden dat er rond de 150 personen in het pand aanwezig waren. Bij het zien van de politie probeerde iedereen tegelijkertijd het pand uit te komen en kwam de menigte binnen in de verdrukking. Eenmaal buiten zette iedereen het op een rennen. Wat over bleef was een leeg pand met veel lachgasflessen, gebruikte ballonnen en achtergebleven flessen alcohol.

Geen coronaboetes

Er zijn geen coronaboetes uitgedeeld. Volgens de politie komt dat mede omdat moest worden voorkomen dat er mensen gewond zouden raken door verdrukking in de menigte. Wel is de zaak in onderzoek en zal er tegen de eigenaar van het pand een bestuurlijke maatregel worden getroffen, zo laat de politie weten.

De politie laat weten dat meldingen van illegale georganiseerde feesten met voorrang behandeld en zo snel mogelijk beëindigd worden.

(Foto: HV Almere)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto