Afbeelding
Almere DEZE WEEK

NIDA vraagt college afstand te nemen van Zwarte Piet

Redactie

ALMERE – Raadslid Hassan Buyatui van NIDA Almere wil dat het college openlijk afstand neemt van Zwarte Piet. Buyatui heeft daar schriftelijke vragen voor ingediend.

‘Kan het college zich vinden in het gedachte dat Zwarte Piet niet van deze tijd is?’, zo vraagt Buyatui zich af. Het raadslid stelt dat veel Almeerders de assistent van Sinterklaas als ‘zeer kwetsend en racistisch ervaren’ en vraagt het college of het bereid is afstand te nemen van deze figuur. Ook zou geen medewerking en subsidie moeten worden verstrekt als organisatoren geen afstand willen nemen van Zwarte Piet.

Demonstraties

Het is niet de eerste keer dat Buyatui aandacht vraagt voor deze kwestie. In november werden ook vragen gesteld. Het college gaf toen aan de maatschappelijke discussie te willen volgen. Buyatui ziet in de demonstraties, waaronder afgelopen zondag in Almere, reden om die discussie in het nadeel van Zwarte Piet te beslechten. ‘De afgelopen twee weken zijn er in verschillende steden grote demonstratie georganiseerd tegen racisme en discriminatie. Met deze ontwikkelingen in het achterhoofd wil NIDA Almere weten hoe het college van burgemeester en wethouders op dit moment denkt over Zwarte Piet.

Almere moet afscheid nemen van Zwarte Piet, stelt NIDA. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto