Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PVV blijft pijlen op Floriade richten

Redactie

ALMERE – Nu onomstotelijk vaststaat dat de Floriade in 2022 gewoon doorgaat, blijft de PVV haar pijlen op de wereldtuinbouwtentoonstelling afvuren. De partij dient maar liefst vijf moties in die morgen (dinsdag) tijdens de Politieke Markt worden besproken en donderdag in stemming gebracht.

In de eerste motie draagt de partij de gemeente op om deskundig onderzoek te laten verrichten of de Floriade wel in 2022 startklaar is, met alle plannen die nu klaarliggen. ‘Op dit moment – minder dan 800 dagen voor aanvang – is onduidelijk óf en zo ja in welke omvang de Floriade tijdig kan worden georganiseerd’, stelt de PVV die wil dat de gemeenteraad daar uitspraken over kan doen.

De partij wil in een andere motie weten om voor 1 juli van dit jaar met een integraal veiligheidsplan te komen voor de Floriade, inclusief prijzenkaartje. De partij is ook van mening dat de Floriade BV nog ‘weinig tot niets gedaan’ heeft met betrekking tot de avondprogrammering tijdens de Floriade. Ook daar wil de partij voor 1 juli duidelijkheid over. De programmering heeft namelijk effect op het aantal bezoekers, maar ook moet het veiligheidsplan erop worden afgestemd.

In een vierde motie wil de partij dat de Weerwater CV, die over het vastgoed op het terrein gaat, vragen die bij de gemeenteraad leven, komt beantwoorden.

Urban Greeners

Tot slot komt de PVV met een motie die oproept om de Urban Greeners op te doeken. ‘De Urban Greeners hebben tot nu toe niets opgeleverd en heeft op geen enkele wijze invulling gegeven aan de vastgestelde doelstellingen voor een JeugdFloriade’, aldus de PVV. Tegelijkertijd roept de partij op om kritisch te kijken naar alle uitgaven die in het kader van de ‘making of’ zijn gemaakt.

De gemeenteraad praat dinsdagavond over de moties. NIDA en AP/OPA hebben ook een motie ingediend. Donderdag worden ze in stemming gebracht.

De Urban Greeners zouden niet echt iets hebben bijgedragen, stelt de PVV. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto