Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PvdA maakt zich zorgen over tekort stageplekken mbo’ers

Redactie

ALMERE – De PvdA maakt zich zorgen over het tekort aan stageplekken in Almere als gevolg van de coronacrisis. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld.

‘Veel mbo’ers zitten van de ene op de andere dag thuis en er dreigt een toenemend tekort aan stageplaatsen’, stelt raadslid Tarik Sahbaz. ‘Bedrijven hebben geen stageplekken meer sinds de uitbraak van het coronavirus of ze vinden de kans op besmetting te groot. De PvdA vindt het belangrijk dat iedere student een startkwalificatie kan behalen en dat de gemeente een voorbeeldfunctie heeft ten aanzien van het aanbieden van stageplaatsen.’

Een stage is een verplicht en essentieel onderdeel van iedere mbo-opleiding. Studenten kunnen op deze wijze ervaring opdoen op de arbeidsmarkt, die aansluit op de kennis die zij tijdens hun opleiding opdoen. In april 2019 gingen bijna 23.500 studenten met een stage of leerbaan van start, terwijl dat in april 2020 rond de 10.000 studenten waren.

Schriftelijke vragen

In vier schriftelijke vragen wil Sahbaz namens de PvdA weten wat de actuele cijfers in Almere ten aanzien van het tekort zijn en welke stappen het college neemt om het tekort terug te dringen. Ook wil de partij dat de gemeente een voorbeeldfunctie geeft door zelf ook stageplekken op het stadhuis aan te bieden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto