Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Ook dit jaar geen Avondvierdaagse door corona

Sport

Door Marcel Beijer

ALMERE - Zoals het er nu naar uitziet zal er ook dit jaar in Almere geen Avondvierdaagse worden georganiseerd. Dat laat organisator Bert Veluwenkamp van OpStap94 weten. De wandelbond KWBN raadt het organiseren de traditionele wandeltocht af in verband met de coronamaatregelen. Wel zijn er alternatieven mogelijk.

“In de brief staat dat er voorlopig is besloten dat er tot de zomer geen wandeltochten worden georganiseerd”, aldus Veluwenkamp die uiteraard had gehoopt dat de maatregelen versoepeld zouden kunnen worden. “Dan kan je erop wijzen dat de scholen wel open zijn en de wandeltocht in de buitenlucht wordt gehouden, maar uiteindelijk wordt het afgeraden. Daar houden we ons dan uiteraard aan. Ik heb eerlijk gezegd niet de verwachting dat daar nog verandering in komt.”

Scholen

Volgens Veluwenkamp zijn er de laatste jaren steeds meer scholen geweest die op eigen houtje een alternatieve Avondvierdaagse organiseerden. “Ik weet natuurlijk niet wat die gaan doen. Maar die scholen vallen niet onder mijn verantwoording en de kinderen krijgen dan natuurlijk ook geen officiële medaille van de wandelbond.”

De laatste jaren was Veluwenkamp wel bereid om de scholen gebruik te laten maken van de uitgezette wandelroutes door Almere. “En als ze een e-mail naar me sturen dan wil ik er ook voor zorgen dat ze via de wandelbond toch een medialle krijgen. Ze moeten zich dan bij ons inschrijven voor de kostprijs van 6,50 euro. Dat zijn de kosten voor een medaille.”

Alternatieven

De organisator wijst ook op alternatieve mogelijkheden. “Het gaat er natuurlijk om dat we het wandelen onder jongeren willen stimuleren. Als ouders nu met hun eigen kinderen vier dagen 5 of 10 kilometer gaan wandelen kunnen ze gebruiken maken van een speciale app ‘Ommetje’ die te downloaden is via Playstore. Wij verzorgen dan dat de medaille op zijn plaats terecht komt.”

Veluwenkamp speelt met het idee om de Avondvierdaagse dit jaar in het najaar te organiseren. “Maar dat wil ik eerst overleggen met de scholen van Almere die afgelopen jaren hebben mee gedaan. Wij hopen bij leven en welzijn in het jaar 2022 weer een gezonde avond vierdaagse te kunnen organiseren.

Informaties te verkrijgen via Opstap94@gmail.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto