Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Rugbyclub Bulldogs ziet ledenaantal toenemen

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS- KOEN – Ondanks dat er door de coronamaatregelen veel minder gesport kan worden, ziet rugbyclub Bulldogs het ledenaantal toenemen.

“Ondanks de problemen die Corona ook de sport in Almere geeft, houden we de moed er zeker in bij de Rugby Club Bulldogs Almere”, laat voorzitter Edwin Veenendaal weten. “Binnen de huidige landelijke maatregelen mag de jeugd sporten. Voor de senioren zijn er aanzienlijk meer restricties en is groepsporten niet mogelijk. In alle amateursporten zijn bovendien de landelijke competities stilgelegd en zijn de kantines gesloten.”

Om die reden doen clubs er van alles aan om hun leden in beweging te laten blijven en betrokken te houden. Want groepsporten voor de jeugd is op de thuisvelden wel mogelijk in de vorm van trainingen, of onderlinge partijtjes.

Veenendaal: “We proberen de jeugd dus zo veel als mogelijk te laten bewegen in de buitenlucht, in deze tijd waarin jongeren toch al zoveel thuis zitten. Doordeweeks laten we de jeugd trainen op de eigen velden en daar wordt zeer goed gebruik van gemaakt. We zien dat er zich zelfs dit seizoen behoorlijk wat nieuwe leden melden bij de club.”

Afwisselend programma

“In het weekend proberen we een zo afwisselend mogelijk programma aan te bieden aan de leden”, aldus Veenendaal. “Vorig weekend gaven senioren van de club een geweldige rugby clinic aan de jeugd van de vereniging. Er spelen en trainen heel wat senioren in landelijke selecties of rugby academies en op deze manier kunnen zij de toekomst van de club hun skills bijbrengen.”

Bewegen en sociaal contact is van groot belang volgens Veenendaal en sporten op een club blijft zo een mooi onderdeel van het leven in deze vreemde tijd. “We willen binnen de club de leden verbinden, spelers beter maken in de rugbysport en de senioren betrekken bij jeugd en andersom. Met een club-clinic werken we aan al die onderdelen.”

Senioren gaven vorig weekend een clinic aan de jeugd van de vereniging. (Foto: Karin van der Ende)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto