Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Geen wekelijkse verplichtingen bij Social Rugby-groep Bulldogs

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Rugbyclub Bulddogs is een Social Rugby-groep gestart. Bij social rugby worden er flexibel wedstrijden georganiseerd op zaterdagen en is er geen competitie met rangen en standen. Zo kunnen ook liefhebbers meedoen voor wie het lastig is om zich voor een seizoen te verbinden aan vaste trainings- en wedstrijdtijden.

Landelijk kwam afgelopen seizoenen steeds vaker naar voren dat er een groeiende groep spelers is die nog wel de behoefte heeft zo nu en dan een stevig potje te rugbyen, maar waarvoor de huidige bestaande competitievorm te veel van de tijd eist voor het gezinsleven of andere verplichtingen. Ook in Almere hebben is er een grote groep jongens en meisjes die opgegroeid zijn met rugby maar waarvan een deel door verschillende redenen de sport niet meer speelt.

Niet twee keer per week

Voor mensen die de rugbysport koesteren, die op een manier nog wel willen spelen en graag zo nu en dan present willen zijn bij een gezellige derde helft, maar het niet ziet zitten om gelijk weer twee keer per week te komen training en elke zondag te spelen, is het met Social Rugby vanaf dit seizoen mogelijk op die manier het rugby weer op te pakken en gewoon gezellig een balletje te kunnen gooien bij de Bulldogs.

Flexibel

Bij Social Rugby worden er flexibel wedstrijden georganiseerd op zaterdagen en is er geen competitie met rangen en standen. Het is voor deze leden ook mogelijk om gebruik te maken van de reguliere trainingen op dinsdag en donderdag van 20.30 tot 22.00 uur en dat voor een zeer schappelijke contributie. Inmiddels heeft zich al een grote groep geïnteresseerden gemeld bij de vereniging op het Fanny Blankers Koen Complex.

Social Rugby biedt mensen de kans om te sporten zonder veel verplichtingen. (Foto: Karin van der Ende)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto