(Foto: aangeleverd)

Hockeyers Almeerse sluiten seizoen af met gelijkspelen

KLEIN BRAND SPORTPARK – Zowel de dames- als herenhockeyers van de Almeerse Hockey Club (AHC) sloten het seizoen afgelopen weekend af met een gelijkspel.

Zondag speelden Dames 1 de laatste wedstrijd tegen HBS op eigen veld. Het was daarnaast ook de laatste wedstrijd van vier topspeelsters: Yvette Willems, Dhymara Lacroes, keepster Marith Bijkerk en Iris van Gelderen. Ondanks dat het nergens meer om ging (zowel HBS als AHC degraderen) waren de dames gebrand om te winnen. Dat lukte beiden niet. De Almeerders kwamen nog wel op voorsprong, maar in het vierde kwart kreeg AHC een ongelukkige strafbal tegen en kwam de eindstand op 1-1.

Heren 1

Ook de heren 1 speelden de laatste competitiewedstrijd in de promotieklasse tegen Hurley, die zich als derde al geplaatst hebben voor de play-offs. Almere staat op een veilige vijfde plek en kon de laatste wedstrijd vrijuit spelen.
Almere kwam snel op een 0-1 voorsprong., maar Hurley kwam sterkt terug en nam zelfs een 1-3 voorsprong. Na de rust herpakte Almere zich en scoorde de 3-2. In de laatste minuut kreeg Almere nog een strafcorner, daarmee wist de naar Pinoké vertrekkende Joep Troost de 3-3 op het scorebord te zetten.