De 45 atelierhouders kregen zondag alle communicatiemiddelen uitgereikt voor Route 45. (Foto: Bob Friedänder)
De 45 atelierhouders kregen zondag alle communicatiemiddelen uitgereikt voor Route 45. (Foto: Bob Friedänder)

Verjaardag Almere wordt gevierd met atelierroute Route 45

Uit

ALMERE - Almere bestaat op 30 november 45 jaar. Deze mijlpaal wordt gevierd met de atelierroute ‘Route 45’, waarbij 45 kunstenaars hun ateliers openstellen voor het publiek. Almere krijgt hiermee een eigen atelierroute. Volgend jaar wordt dat Route 46 en naarmate de traditie vordert, krijgt deze route een duidelijke Almeerse identiteit als Almere 50 jaar bestaat. 

Afgelopen zondag kregen de deelnemende atelierhouders alle communicatiemiddelen uitgereikt, zoals poster, plattegrond, stickers en stempelkaarten om te verspreiden in hun netwerk en wijk. Verder was kunstenaar Joost Conijn uitgenodigd om over zijn werk te vertellen. Hij komt zelf overigens ook in Almere wonen én werken in zijn atelier aan huis. Over twee jaar denkt hij het bouwproces afgerond te hebben en dan zal hij meedoen aan Route 47.

De atelierroute wordt gehouden in het laatste weekend van november en één doordeweekse dag waarop Almere haar geboortejaar viert. Voor 2021 valt dit op zaterdag 27, zondag 28 en dinsdag 30 november. 

Er hebben zich 45 ateliers aangemeld, verspreid over vijf stadsdelen. Openingstijden zijn van 12.00 - 17.00 uur. Iedere bezoeker krijgt een stempel op een stempelkaart. Bij 15 stempels verspreid over drie stadsdelen kan een cadeaupakketje opgehaald worden op dinsdag 30 november van 12.00 - 17.00 uur of op donderdag 2 december van 10.00 - 14.00 uur bij ‘Kunst is Leuk’ aan de Schutterstraat 17 in Almere Centrum. Meer informatie: www.facebook.com/Route-45. Wie de ateliers niet fysiek wil of kan bezoeken kan meegenieten via een livestream. Scan hiervoor de onderstaande QR-code.


Scan de QR-code voor de livestream.  

Uit de krant