Amy Homberg in haar eigen film Student for Pay. (Scenefoto: aangeleverd)
Amy Homberg in haar eigen film Student for Pay. (Scenefoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Twee internationale awards voor jonge Almeerse filmmaakster

Uitgaan

Door Petra Onderwater 

ALMERE – De 20-jarige Almeerse filmmaakster en actrice Amy Homberg heeft twee internationale awards in de wacht gesleept. Haar film ‘Student for pay’ won de Honor Award van het Andromeda Filmfestival in Istanbul en de award voor Best Comic Feature van het Dreamachine International Filmfestival in LA.

“Toen ik hoorde dat mijn film was geselecteerd voor deze awards was ik al supertrots, maar ik had nooit gedacht ook daadwerkelijk in de prijzen te vallen”, vertelt Amy. De Almeerse maakt al sinds 2015 haar eigen films, vooral vanuit haar passie voor acteren. Na een aantal teleurstellende audities besloot zij het heft in eigen hand te nemen. “Ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Als er geen rollen op mijn pad komen, creëer ik ze gewoon zelf. Je hebt niet per se dure apparatuur en een grote crew nodig, ik heb het altijd zelf gedaan.”

Zo maakte zij op 15-jarige leeftijd haar eerste film, Te Laat. In de jaren daarna volgende meerdere films en een webserie, Stalked. “De reacties op de serie waren zo overweldigend, dat we in 2019 een tweede seizoen hebben gemaakt. Vanaf dat moment werk ik ook samen met internationale acteurs.”

Webcamgirl

Haar nieuwste film Student for Pay is haar grootste productie tot nu toe. Er werkten elf personen aan mee, waaronder twee acteurs uit LA die een online rol spelen. “Verder is de film hoofdzakelijk in Almere opgenomen. Het verhaal gaat over een meisje dat wordt gepest en buiten de groep de valt. Zij gaat geld verdienen als webcamgirl en laat in die rol een heel andere kant van zichzelf zien. Maar ze raakt zichzelf steeds meer kwijt en raakt verstrikt in een wereld van leugens. Ze wordt bovendien gechanteerd door een jongen die dreigt haar geheim met de hele school te delen. Ook een actueel maatschappelijk thema dat ik wilde aankaarten.”

Humor

Ondanks de serieuze thematiek, wordt het verhaal met humor gebracht. “Ik ben van mijzelf nogal een komisch type en dat brengt humor in de film”, lacht Amy. “Vandaar dat ik zelfs een award voor Best Comic Feature heb gewonnen, waar ik echt niet op had gerekend. Ik maak mijn films vooral voor mezelf en dat is ook wat ik anderen wil meegeven. Doe wat jij leuk vindt om te doen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Creëer je eigen mogelijkheden.”

Musical

Amy is alweer druk bezig met het bedenken van een volgende film. “En mijn grote wens is om ooit een musicalproductie te maken. Musical is echt mijn grote passie. In 2015 heb ik een musicalmedley gezongen op het toenmalige Open Podium Almere en dat was geweldig. Dat is wat ik echt het allerliefste wil doen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto