Afbeelding

Prima verkiezingsweer

Weer

ALMERE - Zonovergoten was de eerste decade van deze maartmaand. De eerste tien dagen leverden nog nooit zo veel zon op. Op sommige stekken in het land scheen de zon gedurende de eerste maarthelft meer dan tijdens de afgelopen maanden januari en februari bij elkaar. Ook op deze woensdagse verkiezingsdag schijnt de zon weer volop in Almere. 

Onderzoeken, onder andere in Amerika, wezen trouwens uit dat de opkomst tijdens de verkiezingen niet heel direct samenhangt met het al dan niet mooie weer op zo’n dag. Je zou juist denken dat als het hard regent en waait een toch al weifelende kiezer dan eerder thuisblijft.  Weinig binnenblijven is het motto dezer dagen want het voorjaarsweer met veel zon en prima temperaturen is ook de rest van deze week nog actueel. Alleen richting donderdag kan er nog wat regen vallen in Almere. Een zwakke oceaanstoring weet dan nog net te schampen.

De nachten koelen weer af. Vrijdagochtend en de volgende ochtenden kan het tijdelijk koud zijn met temperaturen dicht bij het vriespunt. Bij de gratie van de krachtige maartzon loopt de temperatuur snel op richting 15 graden in de middaguren. De luchtvochtigheid zal  laag zijn op de meeste middagen. De hygrometers zullen regelmatig rond 30 procent aanwijzen. De was zal dan ook zeer snel drogen, zeker in combinatie met de felle zonneschijn.

De middellange termijn oogt goed vooralsnog. Als het weerbeeld volgens het geschetste schema zal verlopen noteren we wellicht niet alleen de zonnigste maartmaand, maar ook bijna de droogste. Inmiddels zit de gemiddelde temperatuur op normaal. Waarschijnlijk komt dat gemiddelde op ruim een graad boven normaal uit met nog een halve maand te gaan.    

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 3, max. 17, wind z. 3, neerslag 5% en zon 80%
Donderdag min. 7, max. 14, wind zo. 3, neerslag 65% en zon 50%
Vrijdag min. 2, max. 14, wind no. 3, neerslag 5% en zon 65%
Zaterdag min. 2, max. 15, wind o. 3, neerslag 0% en zon 75%
Zondag min. 2, max. 15, wind o. 3, neerslag 10% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto