Afbeelding

Volgende week een jas koeler

Weer

ALMERE - Mei doet het best goed dit jaar. Afgelopen zondag mochten we onze eerste officiële zomerse dag verwelkomen en ook dezer dagen is het ronduit zomers te noemen. Wel neemt de kans op enkele buien toe, zoals richting donderdag. 

Ook op vrijdag houden we het niet droog. Een stoet buien ligt dan georganiseerd voor ons klaar en trekt binnen een uur over Almere. Onweer is mogelijk, maar grote regenhoeveelheden verwacht ik niet voor de stad. Met wat geluk bereiken de buien ons net niet, maar dat zullen we dan wel merken die vrijdag.

Momenteel zitten we exact op het maandgemiddelde qua temperatuur voor de maand mei. Dat bedraagt 13,5 graden voor de omgeving Almere. Dit soort warme dagen schroeven het gemiddelde nog iets op, maar de komende week wordt het een jas koeler in Nederland. Mogelijk komen we dan zelfs iets lager dan normaal uit thermisch (over een dag of tien). De warme stroming met luchtaanvoer vanuit Spanje die we momenteel nog in huis hebben, gaat plaatsmaken voor een normaal Hollands weerbeeld met instroom vanuit het westen.

Vanaf vrijdag valt er periodiek regen of enkele buien en komt de temperatuur dus op een lager plan uit. Meestal zal het tussen de 16 en 20 graden zijn overdag in Zuidwest-Flevoland.De wind ruimt het weekend al naar richtingen tussen zuid en west. Tussendoor zullen er zeker heel goede momenten zijn komende week, maar die paraplu wel bij de hand houden.

Zicht op een nieuwe warmteoprisping na de aanstaande week is er niet. Weerkaarten voor de middellange termijn geven geen serieuze hittegolfachtige bewegingen aan vooralsnog.

Weerman Marc Putto 

Woensdag min.13, max. 27, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 75%
Donderdag min. 14, max. 27, wind zzo. 3, en neerslag 45% en zon 70%
Vrijdag min. 14, max. 24, wind zw. 3, en neerslag 65% en zon 60%
Zaterdag min. 14, max. 20, wind zw. 3, en neerslag 60% en zon 60%
Zondag min. 13, max. 20, wind w. 3, en neerslag 40% en zon 70%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto