Colette Holter (Foto: Feenstra Fotografie)
Colette Holter (Foto: Feenstra Fotografie) FEENSTRA FOTOGRAFIE

Colette Holter lijsttrekker VVD

Politiek

ALMERE – Zoals verwacht hebben de leden van de Almeerse VVD de huidige fractievoorzitter Colette Holter benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Opvallend is de naam van Lesley van Hilten op plek 7. Zij stond eerder op de lijst voor het CDA.

“Het bestuur ziet in Colette een gedreven en enthousiaste lijsttrekker die samen met de kandidaten de Almeerse VVD op een krachtige manier zal weten te positioneren tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen”, laat bestuursvoorzitter Monique van den Berg weten. Holter volgde begin dit jaar Ulysse Ellian op als fractievoorzitter omdat die werd gekozen in de Tweede Kamer.

Lesley van Hilten

Nummer 2 op de lijst is Koen Bokhorst, wat ook in de lijn der verwachtingen lag. Opvallende naam op de kandidatenlijst van de VVD is Lesley van Hilten die in 2018 nog voor het CDA op de lijst stond. Ook nieuwkomer Mark Koelman valt op met zijn hoge plaats op de lijst. Hij is de nummer 3. Koelman is adviseur Duurzame Gebiedsontwikkeling bij de gemeente Amsterdam. De raadsleden Mark de Kuster (4) Aileen Oostveen (5) en Willem Knemeijer (8) staan ook in de Top 10.

De eerste 10

1 Colette Holter
2 Koen Bokhorst
3 Mark Koelman
4 Mark de Kuster
5 Aileen Oostveen
6 Jurgen Morgenstond
7 Lesley van Hilten
8 Willem Knemeijer
9 Arnold Slot
10 Jenny Vreeken

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto