Hans van Dijk. (Foto: aangeleverd)
Hans van Dijk. (Foto: aangeleverd) Aangeleverd

Gemor bij ChristenUnie over mogelijke deelname provinciebestuur

Politiek

ALMERE – Verschillende leden van de ChristenUnie in Flevoland zijn uitermate ontevreden dat de partij deelneemt aan gesprekken over een mogelijk provinciebestuur met daarin ook de PVV. Ook de Almeerse fractievoorzitter Hans van Dijk ‘staat niet te juichen’ maar wacht eerst de uitkomsten af.

Van Dijk beaamt dat er in de partij behoorlijk wat kritiek is over een coalitie met VVD, SGP, BBB en vooral PVV. “Die kritiek is vooral afkomstig vanuit Almere, Zeewolde en Dronten. Het noordelijke deel van de provincie heeft kennelijk minder bezwaren.”
Van Dijk wil niet de situatie echter niet op de spits drijven. “Het is duidelijk dat er hele grote verschillen zijn tussen ChristenUnie en PVV. Maar ik zeg wat ik ook zei tijdens de collegevorming in Almere: ‘we sluiten geen enkele partij uit’.”
Van Dijk wil daarom afwachten wat er uit de gesprekken tussen de vijf partijen komt. “Om met de BBB te spreken: laten we een broedende kip niet storen, laten we eerst kijken óf er een ei wordt gelegd en hoe dat ei er dan uitziet.”

Ledenvergadering

Opmerkelijk is dat er door het provinciale bestuur een ledenvergadering is belegd op donderdagavond 1 juni. Dat is precies de dag waarop in Almere en Zeewolde gemeenteraadsvergaderingen zijn. Van Dijk denkt niet dat dat opzettelijk is gebeurd. om zo de kritische geluiden binnen de partij de mond te snoeren. “Ik denk dat dit gewoon een foutje is geweest in de planning.”
De afdelingen Almere en Zeewolde hebben daarom een verzoek ingediend om de ledenvergadering te verplaatsen naar vrijdag 2 juni. “Ik neem aan dat dat ook netjes gaat gebeuren”, aldus Van Dijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto