De vernieuwde, rustieke havenkom in Haven. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De vernieuwde, rustieke havenkom in Haven. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Terrassen Havenkom klaar

Algemeen

HAVEN – De terrassen aan de vernieuwde havenkom in Haven zijn klaar. Ook de bestrating is er zo goed als klaar. Na de bouwvak volgt de grote verbouwing.

Na de presentatie van het definitieve plan voor de vernieuwing van de Havenkom op 17 mei is wel wat gebeurd. Diverse mensen realiseerden zich dat de bomen aan de waterkant de Havenkom misschien wel erg groen zouden maken, waardoor het uitzicht vanuit de appartementen voor een deel verloren zou gaan. En ondanks alle voorzichtigheid kon het Waterschap voor de eerder gekozen bomen dicht langs het water geen vergunning geven.

Bomen

Achter de schermen is hard gewerkt om dit dilemma op te lossen. De wens voor de Havenkom was en is dat die groener wordt, het uitzicht behouden blijft en alles past binnen een vergunning. Er komen nu net iets meer bomen aan de zijkant van de Havenkom, niet direct langs het water. In de plantvakken komt wat meer laag groen, bloemen en kleinere boompjes. De bomen kunnen pas volgend jaar geplant worden.

Auto te gast

De situering van de terrassen is afgestemd met het Waterschap en de afdeling Verkeer. De auto zal te gast zijn. De vlakken in de bestrating en lijnen als afbakening zullen dit ondersteunen en versterken. Net zoals de inrichting met terrassen, bankjes en beplanting. Alle inzet is gericht op veiligheid om te verblijven en flaneren; als dit onvoldoende blijkt, dan volgen andere interventies.

Keien

De gemeente zal de keien aan de benedenkade netjes herstraten en onderzoekt of er een toegankelijker middenstrook kan komen. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto