Het pand aan de Pygmalionstraat 5 wordt een Vrijplaats voor Kunst en Cultuur. (foto aangeleverd)
Het pand aan de Pygmalionstraat 5 wordt een Vrijplaats voor Kunst en Cultuur. (foto aangeleverd)

Vrijplaats voor Kunst en Cultuur in Almere Poort

Algemeen

POORT - Het voormalige kinderdagverblijf aan de Pygmalionstraat 5 in Poort wordt nu ingezet als Vrijplaats voor Kunst en Cultuur. Op woensdagmiddag 18 augustus is er van 14.00 tot 17.00 uur een feestelijke opening voor omwonenden en geïnteresseerden. Er zijn optredens, presentaties en er wordt informatie gegeven over het lesaanbod voor het nieuwe culturele seizoen.

In 2020 is de Seizoensacademie in het gebouw gestart met kunstonderwijs voor volwassenen. Mede door het succes van de Seizoensacademie en de meerwaarde hiervan voor de buurt in coronatijd, steunt de gemeente de pilot om te onderzoeken hoe het gebouw een plaats voor de Kunsten kan worden. Onlangs is de Stichting Vrijplaats voor Kunst en Cultuur Flevoland opgericht om hier concreet invulling aan te kunnen geven.

Creatieve ondernemers

Op initiatief van Lenny Schröder en Mira Ticheler wordt onderzocht of het pand breed ingezet kan worden voor culturele activiteiten in Almere. Doel is hiermee zowel voor volwassenen, jongeren als kinderen een bijzondere plek van ontmoeting en verbinding te laten ontstaan. “Voor alle leeftijden is er wat te beleven bij Pygmalion Poort. Van muziekles tot peuterdans en van fashionlab tot kunsteducatie voor volwassenen”, vertelt Mira Ticheler. “Sommige ruimtes zullen vaste huurders krijgen, maar er zijn ook ruimtes die per dagdeel beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld voor repetitieruimte, tijdelijke manifestaties of als flexplek of vergaderruimte. Het is een open doos. Wij zijn op zoek naar nog meer creatieve ondernemers vanuit verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld schrijvers, fotografen of beeldend kunstenaars. Hierbij kijken we ook naar synergie tussen de gebruikers onderling en in hoeverre het aanbod van betekenis is voor de wijk.”

Open dag Pygmalion Poort 

Naast de Seizoensacademie zijn er inmiddels onder andere een muziekschool, dansschool, Atelier BSO en Artlab gevestigd in Pygmalion Poort. Op woensdag 18 augustus is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de kunstenaars en hun lesaanbod. Meer informatie: www.pygmalion-poort.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto