Het orgel in de kerk Goede Rede. (Foto: Anita Nijman)
Het orgel in de kerk Goede Rede. (Foto: Anita Nijman)

Orgelconcerten Goede Rede op Nationale Orgeldag

Uit

HAVEN - Goede Rede Concerten organiseert op 10 en 11 september orgelconcerten in het kader van Nationale Orgeldag en Open Monumentendag. 

Almere heeft een prachtig orgel in de Goede Rede kerk in Almere Haven. Op vrijdagavond 10 september brengen Matthias Havinga en sopraan Klaartje van Veldhoven het repertoire van Nederlandse componisten uit het midden van de 20e eeuw ten gehore. Deze componisten kregen allemaal te maken met de Tweede Wereldoorlog, en gingen daar elk op hun eigen manier mee om. Op het programma staan onder andere de liederen Miroir de Peine en Maria Schoone Vrouwe van Hendrik Andriessen en een selectie van Badings.

Orgelmiddag

Zaterdag 11 september start de Orgeldag om 12.00 uur met de jonge organist en componist Gert van Hoef. Hij is beroemd vanwege zijn livestream concerten en de talloze filmpjes met diverse orgelmuziek op YouTube. Van kerkmuziek tot film en klassiek. Deze middag speelt hij J.S. Bach, Saint-Saëns, Mendelssohn en Grieg. Jan van Garderen neemt om 14.00 uur het tweede concert voor zijn rekening. Hij speelt niet alleen muziek van J.S. Bach en tijdgenoten, maar vertelt daar ook over. 

Om 15.30 uur sluit Evan Bogerd de orgelmiddag af. Evan Bogerd is cantor/organist in de Westerkerk in Amsterdam. Deze jonge organist (geboren in 1993) heeft al een enorme reputatie en geeft vele orgelconcerten in binnen- en buitenland. Deze middag speelt hij onder andere J.S. Bach, Froberger, Saint-Saëns, Couperin en een eigen improvisatie.  

Kaarten bestellen voor deze orgelmiddag kan via: goederedeconcerten.nl of neem contact op met 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto