Op de oude plek van Haddock aan het Weerwater komt een haven voor bewoners van het Floriadeterrein. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Op de oude plek van Haddock aan het Weerwater komt een haven voor bewoners van het Floriadeterrein. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Tweede gegadigde voor nieuwe jachthaven

Algemeen

Tweede gegadigde voor jachthaven

Door Robert Mienstra

NOORDERPLASSEN – Er heeft zich een tweede gegadigde gemeld om de nieuwe jachthaven aan de Von Draisweg aan de Noorderplassen uit te gaan baten. Een onderneming uit Amsterdam heeft zich gemeld. De andere gegadigde was al bekend: Haddock. Dit bleek op de Politieke Markt van afgelopen donderdag.

De beide partijen, en wellicht meerdere na de marktconsultatie, volgen een puntensysteem bij de aanbesteding. Een paar partijen vonden dat niet nodig omdat Haddock zich als Almeers ondernemer gemeld had. “Alleen bij een exact gelijke stand, telt dat mee”, zei Veeningen. 

Weerwater

De Partij voor de Dieren, de SP en AP/OPA pleitten voor een nieuwe jachthaven aan het Weerwater. De VVD voelde wel wat voor de locatie bij de Golfbaan. Die laatste blijkt vrijwel kansloos omdat de gemeente geen eigenaar is van de grond, bleek uit de reactie van de wethouder.
De meerderheid van de raad is voor de locatie Von Draisweg, dus ook een nieuwe jachthaven in het Weerwater zit er niet in. Op de oude plek van Haddock op de Floriade kan sowieso niet”, zei Veeningen. “Dat zal een haven worden voor de bewoners van het Floriadeterrein.”

2024 gereed

Er is nog een lang traject te gaan, zo bleek tijdens de bespreking. “Er moet nog een marktconsultatie komen, een tender en een participatietraject”, zei wethouder Maaike Veeningen (D66). Ik verwacht dat de nieuwe jachthaven in het derde kwartaal van 2024 gereed is.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto