Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Ontdek Flevolandse landschapskunst tijdens Land Art Weekend

Uit

FLEVOLAND - De collectie landschapskunstwerken van Flevoland wordt weer in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend op 5 en 6 juni.

Op elke locatie is een gids aanwezig die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en vragen van bezoekers kan beantwoorden. Voor kinderen vanaf vier jaar zijn er leuke doe-opdrachten beschikbaar om het kunstwerk en de omgeving te verkennen.

Als de coronamaatregelen het toestaan, worden ook makers uit verschillende disciplines gevraagd om te komen vertellen wat deze kunstwerken met hen doen. Wat maakt een landschapskunstwerk nu zo inspirerend voor een ontwerper, componist, schrijver, theatergezelschap, muziekgezelschap, curator en dichter? Bezoekers kunnen zo het kunstwerk vanuit een ander perspectief bekijken.

Performances

Bij de Groene Kathedraal in Oosterwold is een muzikale luisterinstallatie van theatergezelschap Gouden Haas en Ensemble Black Pencil over het voortbestaan van dit wereldberoemde, maar vergankelijke landschapskunstwerk van Marinus Boezem. Ontwerper Lieke Frielink, die uitgebreid onderzoek deed naar de zichtlijnen in Almere Pampus, werpt licht op de lijnen van Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind. Schrijver en beeldend kunstenaar Sanne van Balen werkt aan een performance bij Aardzee van Piet Slegers waar zij de thema’s wind, herinneringen en houvast met elkaar verbindt in verplaatsende sculpturen. Ze zal onder meer de route van de wind van die dag volgen, en bezoekers kunnen meebewegen.

Luisteren centraal

Luisteren op locatie

Het Land Art Weekend vindt jaarlijks plaats in het eerste weekend van juni. Makers vanuit verschillende disciplines organiseren dan uiteenlopende activiteiten bij de kunstwerken. Vorig jaar konden die activiteiten niet doorgaan vanwege de pandemie en organiseerde Land Art Flevoland voor het eerst een luisterweekend met podcasts die ook thuis beluisterd konden worden. “Ook dit jaar staat luisteren centraal, maar ligt de nadruk meer op luisteren op locatie”, aldus de organisatie.

“De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden stap voor stap losgelaten en wij verwachten in juni als ‘buitendoorstroomlocatie’ veilig bezoekers te kunnen ontvangen. Uiteraard houden we ons aan de basisregels: handen wassen, afstand houden, thuisblijven bij klachten en vragen we hetzelfde van onze bezoekers.”

Het volledige programma staat vanaf 26 mei op landartflevoland.nl.

Deltawerk// in Marknesse. (Foto: Franzi Mueller Schmidt)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto