Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zanger Ruben Anthony wil Flevosoul festival organiseren voor mantelzorgers

Uit

ALMERE – Zanger Ruben Anthony wil komend najaar een gratis soulfestival in Almere organiseren voor mantelzorgers. “Twee jaar geleden liep ik al rond met het idee om iets voor deze doelgroep te doen, zodat zij even een moment van ontspanning kunnen hebben”, vertelt de Almeerder. Hij is op zoek naar sponsoren en partners die een steentje willen bijdragen aan dit initiatief.

In zijn eigen omgeving zag Ruben Anthony dat het leven van een mantelzorger pittig is. “Mijn toenmalige manager heeft een kind met een beperking. Toen ik zag hoeveel impact zoiets heeft op een gezin, liet dat me niet meer los”, vertelt hij. “Dit was echt een eyeopener waarmee ik iets wilde doen.”

Festivaldag voor hele gezin

Onder de noemer Flevosoul wil de zanger mantelzorgers een onbezorgd en kosteloos dagje uit bieden. “Zodat zij gewoon even lekker kunnen genieten van mooie muziek, gezelligheid en lekker eten. Ik ken genoeg geweldige collega-artiesten die hier graag aan mee willen werken, dus de line-up komt zeker goed.” Zijn idee is om een zevental artiesten op te laten treden, verspreid over twee zalen.

“De Kunstlinie zou bijvoorbeeld een geweldige locatie zijn. Wanneer bezoekers van de ene naar de andere zaal lopen, kunnen zij in de foyers worden getrakteerd op bijvoorbeeld een goochelact of andere activiteiten. Het moet een festivaldag worden voor het hele gezin.”

Sponsoren

Anthony is inmiddels in gesprek met de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA) om gezamenlijk dit festival voor mantelzorgers te organiseren. “Zij kennen deze doelgroep natuurlijk als geen ander, dus dat was een logische stap. Maar ik ben nog op zoek naar meer partijen die een steentje willen bijdragen, vooral ook financieel.” De zanger denkt zo’n 100.000 euro nodig te hebben om alle kosten te kunnen dekken.

Positieve energie

“Het geeft me veel positieve energie om dit idee nu daadwerkelijk van de grond te tillen”, aldus Anthony. De zanger focust zich daarnaast op het uitbrengen van nieuwe singles en het produceren van een nieuw album. “Na een succesvolle crowdfunding, met dank aan alle gulle donateurs, ben ik vorige week voor het eerst de studio ingedoken met een aantal hele getalenteerde mensen.

Ook dat heeft me weer een enorme boost gegeven. Maar het geeft me vooral een goed gevoel om ook iets voor een ander te kunnen betekenen en mensen een glimlach op hun gezicht bezorgen.”

Wie een bijdragen wil leveren aan het Flevosoul festival kan contact opnemen met Ruben Anthony via

ruben@rubenanthonymusic.com.

Ruben Anthony. (Foto: William/NOTEsessions)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto