Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PIT Veiligheidsmuseum weer open voor bezoekers

Uitgaan

STAD CENTRUM – PIT Veiligheidsmuseum aan het Schipperplein kan zaterdag 5 juni de deuren weer openen voor bezoekers. “We zijn ontzettend blij dat dit weer mogelijk is. Uiteraard is het bezoeken van PIT nog steeds coronaproof, zodat ons museum op een veilige en verantwoorde manier kan worden bezocht”, vertelt Elianne Moes van PIT.

PIT laat bezoekers kennismaken met politie, brandweer en ambulance. Het museum is vernoemd naar het blauwe zwaailicht, de pit. “Via een bijzondere collectie en interactieve games kunnen bezoekers het heden, verleden en de toekomst van de hulpdiensten ontdekken”, vertelt Moes. Overigens kan het museum nog slechts een aantal maanden worden bezocht, want op 21 november sluit PIT definitief de deuren. “Het is ontzettend jammer dat ons laatste jaar op deze manier verloopt, maar we zijn blij dat mensen in elk geval nog een aantal maanden de gelegenheid hebben om PIT te bezoeken.”

Tickets vooraf reserveren

Bezoekers die het museum willen bezoeken moeten vooraf hun toegangskaarten reserveren, zodat het aantal bezoekers kan worden gereguleerd. “We werken met verschillende tijdsloten en per tijdslot kan een maximum aantal bezoekers naar binnen”, legt Moes uit.

Laatste maanden

PIT Veiligheidsmuseum geniet nog van de laatste maanden om bezoekers te mogen ontvangen. Mocht je het museum nog niet hebben gezien? Boek dan snel je ticket en beleef de wereld van Veiligheid. Via de website www.pitveiligheid.nl kunnen kaarten worden gereserveerd en worden bezoekers op de hoogte gehouden van de actuele stand van zaken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto