Afbeelding

Vernielingen auto’s in Overgooi door ‘roversbende’

112

OVERGOOI – De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld omdat er in de nacht van zondag 18 op maandag 19 februari een ‘roversbende’ actief is geweest in villawijk Overgooi.

De politie bevestigt desgevraagd dat er inderdaad meerdere meldingen zijn binnengekomen van diefstal, onder meer van buitenspiegels. “We hebben in de buurt onderzoek gedaan en verder loopt het onderzoek nog. Mobiel banditisme sluiten we niet uit.”, aldus de woordvoerder.
De VVD heeft naar aanleiding van de vernielingen en diefstallen schriftelijke vragen gesteld. Volgens de partij zijn er tientallen auto’s beschadigd en zijn er buitenspiegels met bijhorende sensoren en camera’s gestolen. ‘De daders zijn gefilmd door camera’s van bewoners, maar dit biedt helaas geen reden voor de roversbende om  niet toe te slaan’, aldus de VVD. ‘Naar aanleiding van dit incident in Overgooi en eerder in Nobelhorst, is de VVD benieuwd of er specifieke acties worden genomen en welke rol voor de gemeente is weggelegd.’

Verband

De partij wil onder meer weten of er een verband is tussen de incidenten in Nobelhorst en Overgooi en of de afgelegen locaties en minder politie activiteit in de avond/nacht daar de oorzaak van zijn.  Tot slot wil de VVD weten in hoeverre wordt samengewerkt met andere gemeenten om dit soort roversbende in beeld te krijgen en te stoppen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto