(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Explosies bij wooncomplex Odeonstraat

112

STAD CENTRUM - Bij een wooncomplex aan de Odeonstraat hebben het afgelopen weekend twee explosies plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

De eerste explosie vond plaats in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april. Rond 00.15 uur ging een explosief af bij de voordeur van de woning aan de Odeonstraat. De deur raakte beschadigd, maar verdere schade leek beperkt. Op het moment van de eerste explosie waren er meerdere mensen in de woning, geen van hen raakte volgens de politie gewond.

Tweede explosie 

De volgende nacht werd de woning opnieuw doelwit van een explosie. In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april rond 03.30 uur schrok de buurt op van een enorme knal. Door de explosie ontstond dit keer brand in de woning, waardoor het hele wooncomplex ontruimd moest worden. De twee personen in de getroffen woning vluchtten naar buiten, maar bleven gelukkig ongedeerd.

Uitgebreid onderzoek

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de zaak. Daarbij wordt gekeken of de twee explosies verband met elkaar hebben. Heeft u iets opvallends gezien of gehoord in (één van) beiden nachten? Heeft u camerabeelden, bijvoorbeeld van uw deurbel of dashcam? Deel dit met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto