Op deze foto uit 1973 is buitendijks het Muiderzand net aangelegd. (Foto Bart Hofmeester (C) Roel Dijkstra)
Op deze foto uit 1973 is buitendijks het Muiderzand net aangelegd. (Foto Bart Hofmeester (C) Roel Dijkstra)

Almere vanuit de Wolken: Poort

Almere vanuit de wolken

POORT - Het boek ‘Almere vanuit de wolken’, samengesteld door Michel Langendijk, toont unieke luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2021. Foto’s van de nog lege polder én recente luchtfoto’s van Almere genomen op exact dezelfde locatie. Een selectie van foto’s wordt ook gepubliceerd op de website van Almere DEZE WEEK. Dit keer een tweeluik over Almere Poort.

Op de archieffoto uit 1973 is buitendijks het Muiderstrand net aangelegd. Een stille dag. Op het strand een paar kleine boompjes en één recreatiebootje aan de kade. Bovenlangs het strand loopt de IJmeerdijk, in de beginjaren de verbindingsweg naar Lelystad. Eén auto is onderweg.

Wat een verschil met de huidige situatie in Almere Poort, het vierde stadsdeel van Almere. In het IJmeer drie buitendijkse wooncomplexen en honderden plezierjachten in Marina Muiderzand, en in de wijk Duin is de eerste laagbouw gereed en wordt aan de hoogbouw nog gewerkt.


Almere Poort anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie) 

Volgende keer plaatsen wij een tweeluik over de ontwikkeling van Almere Hout en Oosterwold.

Almere vanuit de Wolken - Luchtfoto’s 1964 - 2021. Bart Hofmeester / Aerocamera en Roel Dijkstra, samengesteld door Michel Langendijk. Uitgeverij Watermerk 264 blz. € 39,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel, Stadsarchief Almere en online, www.watermerk.eu

Almere Poort anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto