Het gebied Tussen de Vaarten in 1992. (Foto: Bart Hofmeester - (C)Roel Dijkstra)
Het gebied Tussen de Vaarten in 1992. (Foto: Bart Hofmeester - (C)Roel Dijkstra)

Almere vanuit de wolken: Tussen de Vaarten

Almere vanuit de wolken

TUSSEN DE VAARTEN - Het boek ‘Almere vanuit de wolken’, samengesteld door Michel Langendijk, toont unieke luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2021. Foto’s uit de jaren ’60 en ’70 van de nog lege polder én recente luchtfoto’s van Almere genomen op exact dezelfde locatie. Een selectie van foto’s publiceren wij ook op de website van Almere DEZE WEEK. Dit keer een tweeluik over de ontwikkeling van Tussen de Vaarten.

De wijk Tussen de Vaarten. Letterlijk. Links de Lage Vaart en rechts de Hoge Vaart, zoals te zien is op de foto uit 1992. Aan de linkeroever van de Hogevaart ligt graansilo Hagevoort. Onderaan loopt de Vrijheidsdreef. Eind jaren negentig gaat de bouw van woningen van start. Het bovenste stuk opgespoten terrein is voor het bedrijventerrein Sallandsekant.


Tussen de Vaarten anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Op de foto uit 2021 zien we Tussen de Vaarten geheel bebouwd. Vooraan loopt de Vrijheidsdreef met van links naar rechts de dwarsstraten Frans Halsweg, busbaan en Rembrandtweg. De onderste brug is voor de busbaan, de tweede voor de spoorbaan. Net boven die brug ligt, aan de linkeroever van de Hoge Vaart het appartementencomplex Hagevoort. Links loopt naast de Lage Vaart de Tussenring met een verbinding naar de snelweg A6.

Volgende keer een tweeluik over Almere Buiten.

Almere vanuit de Wolken - Luchtfoto’s 1964 - 2021. Bart Hofmeester / Aerocamera en Roel Dijkstra, samengesteld door Michel Langendijk. Uitgeverij Watermerk 264 blz. € 39,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel, Stadsarchief Almere en online, www.watermerk.eu

Tussen de Vaarten anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto