Bedrijventerrein Gooisekant in 1989. (Foto: Bart Hofmeester (C) Roel Dijkstra)
Bedrijventerrein Gooisekant in 1989. (Foto: Bart Hofmeester (C) Roel Dijkstra)

Almere vanuit de wolken: Gooisekant

Almere vanuit de wolken

GOOISEKANT - Het boek ‘Almere vanuit de wolken’, samengesteld door Michel Langendijk, toont unieke luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2021. Foto’s uit de jaren ’60 en ’70 van de nog lege polder én recente luchtfoto’s van Almere genomen op exact dezelfde locatie. Een selectie van foto’s publiceren wij ook op de website van Almere DEZE WEEK. Dit keer een tweeluik over bedrijventerrein Gooisekant.

Op de bovenste foto uit 1989 zien we het direct aan de snelweg A6 gelegen bedrijventerrein Gooisekant in aanleg. Vooraan het Spanningsveld en de Havendreef. Gooise Kant is voor een grootst deel onbebouwd en ook Almere Poort is, behalve het tracé van de Flevolijn, nog leeg.

De foto uit 2021 laat zien hoe de situatie er nu uitziet. Gooise Kant is een bedrijventerrein met vooral kantoorgebouwen, parallel aan de snelweg. Een van de beeldbepalende gebouwen is een groen golvend kantorencomplex van IBM. Door het gebied loopt de hoogspanningsleiding van Diemen naar Lelystad. Dit is een ‘honey highway’, een ecologische zone zonder bebouwing die onder de hoog-spanningskabels loopt.


Bedrijventerrein Gooisekant anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie) 

Volgende keer een tweeluik over de Filmwijk.

Almere vanuit de Wolken - Luchtfoto’s 1964 - 2021. Bart Hofmeester / Aerocamera en Roel Dijkstra, samengesteld door Michel Langendijk. Uitgeverij Watermerk 264 blz. € 39,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel, Stadsarchief Almere en online, www.watermerk.eu

Bedrijventerrein Gooisekant anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto