Aanleg van de Hogering in 1977, rechts komen Kruidenwijk en Muziekwijk. (Foto: Bart Hofmeester (C)Roel Dijkstra)
Aanleg van de Hogering in 1977, rechts komen Kruidenwijk en Muziekwijk. (Foto: Bart Hofmeester (C)Roel Dijkstra)

Almere vanuit de wolken: Muziekwijk

Almere vanuit de wolken

ALMERE - Het boek ‘Almere vanuit de wolken’, samengesteld door Michel Langendijk, toont unieke luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2021. Foto’s uit de jaren ’60 en ’70 van de nog lege polder én recente luchtfoto’s van Almere genomen op exact dezelfde locatie. Een selectie van foto’s publiceren wij ook op de website van Almere DEZE WEEK. Dit keer een tweeluik over de Muziekwijk.

De bovenste foto is genomen in 1977. Als een bijna abstract landschapskunstwerk wordt hier gewerkt aan de Hogering, de rondweg van Almere. De markante knik is de plek waar later afslag Muziekdreef komt. Het landschap bestaat vooral uit rechte landbouwpercelen. Rechts komen jaren later Kruidenwijk en Muziekwijk, links Noorderplassen West.

De tweede foto is gemaakt in 2021. Met de Hogering als referentiepunt is te zien hoe Almere in de tussentijd is veranderd. In de wijken rechts staan duizenden huizen en links zijn de Noorderplassen uitgegraven en de wijken Noorderplassen Oost en West gerealiseerd.

Volgende keer: Gooise Kant

Almere vanuit de Wolken - Luchtfoto’s 1964 - 2021. Bart Hofmeester / Aerocamera en Roel Dijkstra, samengesteld door Michel Langendijk. Uitgeverij Watermerk 264 blz. € 39,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel, Stadsarchief Almere en online, www.watermerk.eu

De situatie anno 2021. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto