Een licht gecamoufleerde concept car. (Foto: Volkswagen)
Een licht gecamoufleerde concept car. (Foto: Volkswagen)

Elektrische SUV-coupé Volkswagen

Auto

Elektrische SUV-coupé Volkswagen

ALMERE - We kennen al de compacte ID.3: deze werd twee jaar geleden op IAA van Frankfurt gepresenteerd. In 2020 volgde de Volkswagen ID.4, de compacte crossover. De nieuwkomer in dit rijtje, de Volkswagen ID.5 GTX, zal op 7 september op de IAA van München zijn showdebuut maken als productierijpe, licht gecamoufleerde concept car. 

De ID.5 GTX is de eerste elektrische SUV-coupé en combineert de stijl van een coupé met de mogelijkheden van een SUV. De wagen is gebouwd op basis van het Modular Electric Drive Matrixplatform. Met de korte overhang, vloeiende lijnen en grote wielen oogt de ID.5 GTX sportief. Kenmerken die ook al bij de ID.3 en ID.4 zichtbaar zijn, komen weer terug in deze nieuwe ID.5. Denk daarbij aan de IQ. Light LED-matrixkoplampen en de lichtstrip die doorloopt tot in het Volkswagen-logo.

Aandrijving

De ID.5 GTX heeft op zowel de voor- als achteras een krachtige elektromotor die garant staan voor sportief rijgedrag. Deze nieuwe Volkswagen ID.5 GTX heeft een rijbereik tot 494 kilometer. Naar verwachting staat de ID.5 GTX volgend jaar bij de dealers in de showroom. Door nóg een volledig elektrisch model toe te voegen aan het gamma zet Volkswagen weer een stap om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Volkswagen heeft zich verder als doel gesteld dat in 2030 het aandeel van volledig elektrische Volkswagens tot 70 procent van de totale afzet in Europa is gestegen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto