(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerse publiceert Poëtisch Dagboek over haar leven

Boekentips

ALMERE – De Almeerse Jacqueline Heikens heeft een ‘Poëtisch Dagboek’ uitgebracht met honderd gedichten over haar leven, gedachten en ervaringen. De bundel is geïllustreerd door oud-topschaatsster Carry Geijssen. 

Jacqueline Heikens heeft haar levenservaringen vastgelegd in poëtische ontboezemingen. Het resultaat is een bundel met gedichten waarin velen zich wellicht zullen herkennen. Eerlijk, liefdevol, vrolijk, soms hard of cynisch, dan weer pijnlijk of verdrietig. Maar bovenal zijn haar gedichten een uiting van oprechte gevoelens. ‘Zonnebloemen in een tranendal, zo zie ik het leven’, schrijft zij. ‘Ik heb gemerkt dat boosheid mij in dichten sterkt, het maakt mij vrij, zo raak ik mijn nijd al dichtend kwijt.’ 

Gevoelens verlichten

De Almeerse is terminaal ziek en onder het motto ‘Ik ben er nog’ wilde ze graag haar poëzie en haar levensverhaal naar buiten brengen. Het schrijven helpt om haar gevoelens te verlichten. Zo schrijft zij over haar behandeling, met bestralingen en chemokuren. Zij vertelt openhartig wat de harde waarheid, het besef dat zij niet meer zoveel tijd heeft, met haar doet. Ook haar zorgen over wat er speelt in de wereld vertrouwt zij toe aan het papier. Maar het is niet allemaal zwaarmoedig. De gedichten gaan ook over zaken als nieuwe kipjes in het hok, poes Lotje, stedentrips, de seizoenen en het weer. Haar man is regelmatig een gewillig slachtoffer in haar gedichten. Pure liefde.

Illustraties

De eveneens in Almere woonachtige ex-topschaatsster Carry Geijssen (in 1968 olympisch kampioen op de 1000 meter in Grenoble, zilver op de 1500 meter), heeft het omslag en de illustraties verzorgd. ‘Poëtisch Dagboek’ van Jacqueline Heikens is verkrijgbaar bij boekhandel Stumpel in Almere Centrum. De bundel ligt op de Flevolandtafel in de winkel aan de Schutterstraat. De bundel is tevens te bestellen via Henk@heikens.nu.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto