Nina Weijers verbleef enige tijd in Almere. (Foto: Maarten Feenstra)
Nina Weijers verbleef enige tijd in Almere. (Foto: Maarten Feenstra) maarten feenstra

E. du Perronprijs voor boek ‘Cassandra’

Boekentips

ALMERE - Schrijfster Niña Weijers zal op donderdag 16 mei de E. du Perronprijs ontvangen voor haar boek ‘Cassandra’. Het boek gaat over het Almeerse meisje Cassandra van Schaijk waarvan het ontzielde lichaam in 2007 in de Noorderplassen werd gevonden.

Niña Weijers schreef het boek als gastschrijver in de serie Almere Verhalen. De schrijver verblijft dan enige tijd in Almere om aan een boek te werken dat een relatie heeft met Almere. Weijers raakte geïntrigeerd door het verhaal van Cassandra van Schaijk, haar verdwijning in 2007 werd nooit opgelost.
De E. du Perronprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan schrijvers, denkers of kunstenaars die ‘grenzen signaleren en doorbreken om wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren’. Aan de prijs is een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro gekoppeld

Brusseprijs

Het boek Cassandra is ook genomineerd voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Op dinsdag 7 mei wordt de shortlist bekendgemaakt. De uitreiking van de Brusseprijs vindt zaterdag 15 juni plaats tijdens de Nacht van het journalistieke boek in de Rode Hoed in Amsterdam. De bekendmaking wordt live uitgezonden in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen op Radio 1.

Almere Verhalen

Het boek Cassandra is het vierde in de serie Almere Verhalen. Eerder verschenen Iets Meer dan Een Seizoen van Stephan Sanders, Weerwater van Renate Dorrestein en De Groene Stad van Redmond O’Hanlon.
Het is uiterst twijfelachtig of de succesvolle serie Almere Verhalen wordt voortgezet, liet wethouder Kees Ahles eerder al weten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto