(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Zoekactie bij Waterlandseweg na ongeval

112

ALMERE - Hulpdiensten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een zoekactie gehouden na een aanrijding op de Waterlandseweg. 

Kort na middernacht kwamen ter hoogte van de kruising met de Nederstichtselaan twee auto’s met elkaar in botsing. Een woordvoerder van de politie meldt dat de veroorzaker na het ongeval is doorgereden. Enige tijd later kon hij enkele kilometers verderop worden aangehouden. De automobilist, een 32-jarige Almeerder, bleek onder invloed van alcohol.

Tijdens het ongeval was er sprake van dichte mist. Omdat niet duidelijk was waar het tweede betrokken voertuig van de aanrijding was gebleven, werd een zoekactie op touw gezet. Mogelijk zou het voertuig in de naastgelegen Hoge Vaart terecht zijn gekomen. Onder andere een duikteam en een droneteam van de brandweer werden daarbij opgeroepen. De duikers zijn niet het water ingegaan. Toen met de drone gezocht werd vond de politie de auto verderop waarna de zoekactie werd gestaakt. 

De inzittenden van de aangereden auto hadden licht letsel. Beide auto’s zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. Vanwege het ongeval was de Waterlandseweg richting Almere enige tijd afgesloten.

Bron: HV Almere

Uit de krant