De politie nam de spullen in beslag. (Foto: politie)
De politie nam de spullen in beslag. (Foto: politie)

Almeerders aangehouden voor ondermijning

112

ALMERE – De politie heeft afgelopen dinsdag een grootschalige ondermijningsactie gehouden. De actie in de provincies Flevoland, Gelderland en Noord- en Zuid-Holland was gericht op twee hoofdverdachten uit Almere. Zij zijn aangehouden. De man zou zich bezig houden met witwassen van crimineel geld en omvangrijke hennephandel.

De actie is een gevolg van maandenlang onderzoek. Daarin bleek dat een 36-jarige hoofdverdachte een onverklaarbaar inkomen had. Afgelopen jaar werd zijn woning verbouwd, stonden er dure auto’s voor de deur en een 30-jarige vrouw bleek eigenaar van vier paarden. De opsporingsteams zijn op dinsdagmorgen tegelijkertijd binnengevallen in woningen en bedrijven in Almere, Putten, Eemnes, Rotterdam, Weesp, Diemen en Zwanenburg.

Verdachten aangehouden

Tijdens de actie werden drie verdachten aangehouden, waaronder de twee Almeerse hoofdverdachten. Een derde verdachte, een man van 56 jaar, is aangehouden in zijn woonplaats Eemnes. Er werd bij de actie beslag gelegd op verschillende spullen, waaronder diverse voertuigen, een grote hoeveelheid contant geld en digitale gegevensdragers. Ook is er een vuurwapen in beslag genomen. Alle verdachten zitten vast en worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto