Afbeelding

Almeerse vechtsporter als verdachte gehoord in onderzoek dood Lukoki

112

ALMERE - De Almeerse vechtsporter Victor ‘Tigri’ K. is als verdachte gehoord in het onderzoek naar de dood van voetballer Jody Lukoki (29). Dat meldt De Telegraaf

Politie Midden-Nederland heeft dit bevestigd aan De Telegraaf en laat weten dat er deze week nog verschillende getuigen en verdachten worden gehoord. Het Openbaar Ministerie neemt uiteindelijk een besluit over eventuele vervolging. 

De advocaat van K. heeft in een reactie aan De Telegraaf laten weten dat er op een feest onenigheid is geweest tussen Lukoki en familieleden, waarbij K. mensen een ‘lichte bitch-slap’ zou hebben gegeven. Volgens de advocaat is er echter geen aanwijzing dat dit heeft geleid tot de dood van de voetballer, een week na het voorval op het familiefeest. K. was volgens De Telegraaf eerder verdachte van de moord op Esther Paul uit Almere in 2017, maar hij werd niet vervolgd vanwege gebrek aan bewijs. De moord is nooit opgelost. 

Lukoki

Almeerder Lukoki overleed op 9 mei in het ziekenhuis, nadat hij door familieleden in elkaar zou zijn geslagen op een feest in Almere. Eenmaal thuis besloot Lukoki vanwege extreme hoofd- en kniepijn naar het ziekenhuis te gaan. Daar zouden dokters hebben geconstateerd dat zijn been als gevolg van een hardnekkige infectie en zuurstoftekort geamputeerd moest worden. Het Parool meldde dat dit volgens een bron mogelijk werd veroorzaakt door een verslaving aan lachgasballonnen. Lukoki werd na de zware ingreep tijdelijk in coma gehouden en bezweek uiteindelijk aan een hartstilstand.

Uit de krant